Nu, řekněte sami. Dobrému jídlu se málokdo vyhýbá. Někteří lidí je dokonce cíleně vyhledávají a my otylejší si rádi dáme i druhou porci. Uvařit je umění a není zase tolik lidí, kteří to ovládají s bravurou. V dnešní uspěchané době je jaksi potíž se vaření věnovat. Takže se do horké vody mrskne jedna či dvě kostky a vrazí se tam nudle. Tahle podivnost je za pět až deset minut hotová a může se jíst. Podobné je to se sáčkem. Vrazí se do vody, tedy obsah toho sáčku, ne on sám a za deset minut je tento „pokrm“ připraven k jídlu. Moje maminka by sice asi prohlásila, že by to nedala ani prasátkům, ale co, je nová doba.
Ve spěchu se sní ledaco a navíc, když je hlad…
Ovšem jsou také chvíle, kdy je čas a kdy se chce člověk také kochat pohledem. Ano, jíst se má i očima, takže hezky naservírovaný oběd je vlastně vizitkou každého kuchaře. A pro něj je dosti důležité, kde vaří. Správný a dobrý kuchař to zvládne kdekoli, třeba i ohniště v přírodě s jedním kotlíkem, ale pokud má k dispozici novou a moderní kuchyň, jistě se mu bude pracovat lépe nežli v nějaké špinavé, a ne zrovna vonící haluzně.
Povšimli jste si třeba doma, pánové a děti, v čem vaří vaše manželka či maminka? Otázali jste se ji někdy, zda nepotřebuje s něčím pomoci, nebo něco, co jí pobyt v kuchyni vylepší? Cokoli, stroj, nový sporák, prostě něco, aby se jí tam líbilo, a hlavně dobře pracovalo. Neptali, no to je tak trošičku škoda. A pokud máte kuchyň již starou, tak je to veliká škoda. Co tak zkusit ukázat jí web na kterém jsou luxusní kuchyně Praha? Co vy na to? Ne, nenutím vás něco kupovat, to v žádném případě, to bych si ani nedovolil. Ale jen ukažte tento článek a řekněte, aby si klikla na ten odkaz výše. A potom už jen sledujte její reakce. Určitě se jí tam některá z kuchyní zalíbí, některá, co by ji potěšila a lépe se jí tam vařilo. Tak jí tu kuchyň objednejte.